Gabriëlskloof, Landscape Series, Syrah on Shale

Gabriëlskloof, Landscape Series, Syrah on Shale

Syrah on Shale er en kølig og mineralsk Syrah frembragt fra en enkelt skiferholdig vinmark ved Gabriëlskloof-ejendommen. Marken ligger udsat for de kølige havvinde mod sydøst (Cape Doctor), hvilket betyder lave høstudbytter og en lille produktion (ca. 3500 flasker her i årgangen).

Med to forskellige Syrah i Gabriëlkloofs Landscape-serie ønsker vinmager Peter-Allan Finlayson at udtrykke forskelligheden af Syrah fra to forskellige terroirs. For at lave sammenligningen "europæisk" kan man sige, at broderen Sandstone hælder til den elegante, ”Côte-Rôtie-agtige” stil, mens denne ”Syrah on Shale” med større koncentration bevæger sig mod den ”Hermitage-agtige” stil.

Javel, vinene er deres egne - men minder med deres elegante og mineralske stil i høj grad om de eftertragtede vine fra det nordlige Rhône.

Vinene fra Gabriëlskloof er generelt ensbetydende med elegance og balance. Det er friske og fokuserede vine, som hverken er overgjort af fad eller højoktans-alkohol. En stil, som allerede to år efter ”Landscape-seriens” fødsel blev belønnet med titlen som ”Årets rødvinsfund” for deres Cabernet Franc af ingen ringere end den anerkendte Master of Wine-anmelder Tim Atkins - og de senere år har også Decanter tildelt serien topratings.

Al høst og den nænsomme selektering er selvfølgelig foregået ved håndkraft, hvorefter vinen har været igennem en kortvarig koldmaceration. Efterfølgende er den spontangæret med 40% hele klaser og sidenhen lagret i 18 måneder på en kombination af 70% 500l gamle fade og 30% nye franske fade.

Syrah on Shale er en givende, skarp og mineralsk Syrah, som brillerer med både power og ynde.

Vinen folder sig smukt ud med righoldige aromaer af sorte kirsebær, viol, krydderurter, lakrids, krudt og flint.

Smagen følger smukt op, hvor den dybe, kødfyldte frugt på elegant vis glider over tungen, mens de faste, fokuserede tanniner og sprællende syre gør helhedsindtrykket imponerende afbalanceret.

En fast, givende og kølig Syrah med et solidt henlæggelsespotentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

118,-

479,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Walker Bay
Producent Gabriëlskloof
Årgang 2018
Varenr 5664336
Drue Syrah
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500