Niel Bester, Cellarmaster's Selection 1. Edition

Niel Bester, Cellarmaster's Selection 1. Edition

Efter den hårdtslående succes med Plaisir de Merle har Niel Bester nu skabt en serie af vine i eget navn.

Niels kendetegn er evnen til at bevare en enestående elegance i vine med power og stor frugt. Cellermaster’s Selection 1st Edition er en manifestation af det talent, som har gjort Niel til en af de dygtigste kældermestre i Sydafrika.

Cellarmasters Selection er et blend af bl.a. Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc, og det er da heller ikke uden grund, at det netop er disse druer, som Niel har viet sit vinhjerte til.

Han blev nemlig tidligt i sin karriere taget under vingerne af den daværende direktør for selveste Château Margaux, Paul Pontallier.

Vinmarkerne ligger i Paarl på Simonsberg-mountain, hvor skråningerne vender mod sydøst - dette betyder, at vinstokkene nyder godt af morgensolen, men hen mod eftermiddagen kommer skyggen, hvilket sikrer en langsom modning.

Druerne til blendet høstes ikke på samme tid, men først når hver enkelt type er moden. Ved ankomst til vineriet sorterer man druerne grundigt, og gæringen påbegynder i store ståltanke. Ved endt gæring tilbringer vinen 16 måneder i amerikanske fade, som er delvist brugt - mellem to og fire gange forinden. Dette modner vinen og tilfører en lille grad af fadindflydelse i smagen.

Vinen fremstår dyb og dragende i glasset med noter af solbær, mørke kirsebær, violer, vanilje, cedertræ og krydderier i næsen.

Samme noter går igen i smagen, men med et endnu større aftryk fra fadet, hvor krydderier og tanniner går op i en højere enhed.

Plaisir de Merle Next Level - wauw!


Bestil vinen og få leveret til din dør

90,-

365,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Paarl
Producent Niel Bester
Årgang 2020
Varenr 5668236
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500