Giant Steps, Fatal Shore Pinot Noir

Giant Steps, Fatal Shore Pinot Noir

Fatal Shore er en helt særlig vin fra Giant Steps. Ment i den sammenhæng, at den i modsætning til vinhusets andre Pinot Noir-vine kommer fra Tasmanien. Nærmere bestemt nogle af Australiens sydligst beliggende og køligste vinmarker i Coal River, hvor det omkringliggende, kolde hav og de længere solskinstimer medfører en længere vækstsæson og dermed frembringer en lidt anden Pinor Noir-stil, end det ellers er tifældet i Yarra Valley. En stil, der ikke er helt ulig vinene fra det mere kendte Central Otago i New Zealand.

Vinmarken består af henholdsvis MV6 og - D5V12 Pinot-kloner, som er plantet på kalkstensrige, nordøst-vendte bakker tilbage i 1999.

Som det er tilfældet med alle Giant Steps' vine, vinificeres Fatal Shore også efter ret traditionelle metoder, hvor markerne er dyrket efter økologiske principper, og hvor høsten og den nænsomme dobbelt-selektering foregår ved håndkraft. Kun en andel af druerne afstilkes - og man benytter sig af en lang koldmaceration, naturlig gæring og lagring på 225 l barrique i 8 måneder, hvoraf kun ca. 25% er af ny afstamning.

Fatal Shore er en stor-charmerende Pinot Noir, som på smukkeste vis får balanceret givende Pinot-Noir-frugt med mesterlig fokus.

Vinen står med en transparent rød farve og osende, nuancerede aromaer af kirsebær, modne jordbær, hindbær, balsamico, lakrids, te og krydrede undertoner.

I munden smyger den silkebløde og (i Pinot-sammenhæng) fyldige frugt sig elegant over tungen, mens den sprøde, mundvandsdrivende syre og velsmurte tanninkant sikrer en mesterlig balance.

En unik Pinot Noir, som bør opleves - og som sagtens kan henlægges 3-5 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

620,-

Fakta

Land Australien
Område Yarra Valley
Producent Giant Steps
Årgang 2020
Varenr 6031836
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500