Kelley Fox Freedom Hill Vineyard Pinot Blanc

Kelley Fox Freedom Hill Vineyard Pinot Blanc

Sølle 224 kasser producerer Kelley Fox af denne sprøde Pinot Blanc frembragt fra den fossil-holdige vinmark Freedom Hill, som er beliggende i Eola Hills. Dog lige uden for Eona Hills AVA'en, hvorfra at andre Oregon-topproducenter i årtier har produceret nogle af regionens bedste Pinot Noir-vin.

Marken ligger med en sydøstlig eksponering i ca 100-200 meters højde i det, man betegner som "fødderne" af Oregon Coast Range.

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial. Hendes mål er at fremhæve stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke hvem de er frembragt af. 

Filosofien taler generelt for tidlig høst (denne høstet 14/9) og en "frisk" og letløbende vinstil, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og ofte helklasegæring samt lagring på neutrale fade.

Denne er helklase-presset samme dag som høsten, gæret på stål, gennemgået malolaktisk gæring -  og slutteligt lagret på neutrale Bourgogne-fade. 

Freedom Hill Pinot Blanc er en mineralsk, syrefrisk og særdeles elegant Pinot Blanc, som fortjener fokus og indlevelse fra nyderen. 

Vinen står med en strågul farve og friske, intense aromaer af hvide blomster, nektariner, citrus, havvand og underliggende mineralitet.

Smagen følger smukt op, hvor den særdeles delikate og til trods lagfyldte frugt på dansende vis går hånd i hånd med en super-frisk, sittrende syre, hvilket Kelley Fox bare altid mestrer til UG.

En imponerende ren og fokuseret Pinot Blanc, som virkelig demonstrerer, at Pinot Blanc kan være top-seriøst!


Bestil vinen og få leveret til din dør

630,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6439336
Drue Pinot Blanc
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500