Château La Pointe

Château La Pointe

Château La Pointe er ud fra et Pomerol-perspektiv en ret stor ejendom. Rent faktisk er de med deres 23 ha. Pomerols tredje største jordbesidder.

I 2007 blev La Pointe solgt til forsikringsselskabet Generali France, hvorefter der er blevet startet en genplantning af vinmarkerne. Derudover har de nye ejere også ansat ejeren af selveste Château Angelus, Hubert de Bouard som rådgiver.

Høst- og vinifikationsprocessen foregår helt traditionelt med manuel plukning og sortering af druerne og gæring i temperaturkontrollerede ståltanke. Den malolaktiske gæring sker delvis på tank og delvis på egefade. Den efterfølgende lagring foregår i 100% nye barriques over ca. 12 måneder. Der produceres årligt omkring 60.000 flasker.

Farven er dyb og uigennemsigtig. Næsen har aromaer af mørke frugter som kirsebær, brombær og vilde blåbær. Efter lidt tid i glasset afsløres også svage blomsternoter. I munden opleves vinen mediumfyldig med lækker, moden frugt, flot struktur med glatte, bløde tanniner og egefadene meget velintegrerede. Eftersmagen er raffineret og harmonisk med stor længde.


Bestil vinen og få leveret til din dør

865,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château La Pointe
Årgang 2015
Varenr 1226136
Drue Merlot, Cabernet Franc
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500