Château Monbousquet, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Château Monbousquet, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Monbousquet er efterhånden et veletableret vinslot i Saint-Émilion med en lang historie bag sig. Slottet er dog først blevet rigtig kendt i starten af 90’erne, hvor Gèrard Perse overtog slottet og hurtigt igangsatte en gennemgribende renovering af ejendommen, kælderen og ikke mindst vinmarkerne.

Siden da voksede kvaliteten drastisk, hvilket medførte, at Monbousquet blev opgraderet til Grand Cru Classé status i 2006. 

Domænets 32 ha. grus- og sandholdige marker drives efter ret moderne principper med hjælp fra den tidligere Michel Rolland-ansatte Jean Philippe Lavautour. Det betyder selvfølgelig, at al høst og den efterfølgende grundige selektering foregår med håndkraft. Herefter vinificeres vinen på ståltanke under temperaturkontrollerede forhold, hvorefter vinen lagres på fransk eg (ca. 70% nye).

Château Monbousquet er her i den fremragende årgang 2015 er velproportioneret Saint-Émilion, som både rummer saft og kraft. 

Vinen fremstår mørk-rød i farven med en intens duft af mørk frugt, chokolade, kaffe, lakrids og chokolade. I smagen har den stor frugtfylde præsenteret med en elegant, silkeblød tekstur, saftig tannin og en særdeles lang afbalanceret eftersmag. 

En rig og givende Saint-Émilion, som sagtens kan drikkes som ung!


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.070,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château Monbousquet
Årgang 2016
Varenr 1232936
Drue Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500