Château Lafon-Rochet, 4. Cru Saint-Estèphe

Château Lafon-Rochet, 4. Cru Saint-Estèphe

Château Lafon-Rochet er et historisk vinslot klassificeret som 4. Cru Classé med rødder helt tilbage til år 1650. 

Lidt atypisk for Bordeaux-slottene på venstre bred, består Lafon-Rochets vinmarker nærmest af en stor parcel. Denne er beliggende i den sydlige del af Saint-Estephe tæt op ad selveste Lafite. Terroiret er fantastisk og består hovedsageligt af et tykt lag veldrændende grus, som virkelig kommer Cabernet Sauvignon til gode. Problemet er så bare, at Lafon-Rochet aldrig rigtigt har formået at udnytte dette - før de seneste år. 

I 1959 overtog den velhavede Tessot-familie et Lafon-Rochet vinslot med tilhørende marker, som var i elendig forfatning. En stor andel af Merlot-druerne var plantet på den grusholdige del af markerne, mens Cabernet Sauvignong var plantet på den mere "lerede" del. Et enormt restaureringsprojekt blev igangsat. Marker blev genplantet og slottet blev totalt genopført med helt nye kælderfaciliteter. 

Det er dette arbejde, der nu begynder at bære frugt. For Lafon Rochet har aldrig været bedre, end det er tilfældet i dag.

Al høst fra de snart 40 årige vinstokke foregår med håndkraft, hvorefter druerne nænsomt selekteres. Vinen gærer på en kombination af stål og betonfade, før den lagres 16-18 måneder på en kombination af franske og østrigske fade, hvor af 50% er nye.

Château Lafon-Rochet 2016 står mørk-rød i glasset med indsmigrende aromaer af solbær, blåbær, skovbund, tobak og en røget tone. I munden danser den bløde, middelfyldige frugt over tungen, hvorefter den udtalte syre og strukturerede tannin skaber fokus og smuk balance. Eftersmagen er lang og understreger på elegant vis dette flotte og lagringsværdige eksemplar af en Lafon-Rochet.


Bestil vinen og få leveret til din dør

950,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château Lafon-Rochet
Årgang 2016
Varenr 1355336
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500