Château Langoa Barton, 3. Cru Saint-Julien

Château Langoa Barton, 3. Cru Saint-Julien

Château Langoa Barton er et historisk 3. Cru-slot beliggende i Saint-Julien. 

Slottet er ejet af den irske Barton-familie, som i hele 200 år og 9 generationer har drevet dette klassiske domæne. Familien ejer også det mere berømte Leoville Barton, som er klassificeret som 2. Cru Classé. Rent faktisk er der slet ikke noget vinslot tilhørende Leoville Barton. Vinen vinificeres nemlig i kældrene på Château Langoa Barton.

Château Langoa Barton må betegnes som en klassisk Bordeaux, som typisk kræver tid for at vise sit sande jeg. 

Vinen laves fra slottets veldrænende, grusede marker, der ligger med udsigt til Gironde-floden. Al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen gærer på fade under temperaturkontrollerede forhold. Slutteligt lagrer Langoa Barton 15-18 måneder på franske fade, hvoraf 60% er nye.

Langoa Barton er en ærkeklassisk og lagringsværdig Saint-Julien, som yndere af den klassiske Bordeaux-stil vil tiljuble.

Vinen står med en klar, mørkrød farve og elegante, klassiske Bordeaux-aromaer af solbær, lakrids, tobak, cedertræ og krydderier.

I munden smyger frugten sig elegant over tungen, mens man tydeligt fornemmer en struktureret rygrad og en skarpt fokuseret tannin.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.100,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Chateau Langoa Barton
Årgang 2016
Varenr 1358436
Drue Cebernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500