Château Lynch Moussas, 5. Cru Pauillac

Château Lynch Moussas, 5. Cru Pauillac

Château Lynch Moussas er en anerkendt Cru Classé, der er klassificeret som 5. Cru Classé i 1855-klassifikationen.

Slottet ejes af den kendte Calejás-familie, som igennem fire generationer har ejet vinslotte i Bordeaux - heriblandt også kendte ejendomme som Ch. Batailley og Ch. Trottevielle.

Familien har især op igennem 70'erne investeret store summer i slottet, hvorfor vinen da også de seneste år har taget noget af et kvalitetsspring.

Lynch Moussas kommer fra ca. 55 ha vinmarker og 35 år gamle vinstokke i Pauillac på en jordbund af veldrænende grus med et højt indhold af silika.

Lynch Moussas betegnes som en semi-moderne Bordeaux-vin, der rammer en lidt bredere appel end mange andre Pauillac-producenter. Vinen er igennem 15-20 dages lang fermentering og lagrer på 14-18 måneder på 50% nye fade. 

Château Lynch Moussas har ALDRIG været bedre.

Javel, det er et statement, der vil noget. Men faktum er, at de internationale anmeldere over en bred kam vel aldrig har givet Lynch Moussas så rosende ord, som det er tilfældet med årgang 2015 og 2016. 

Lynch Moussas 2016 står med en klar, mørk rød farve med en Pauillac-klassisk, nuanceret næse med solbær, blyant, lakrids, tobak, krydderier og cedertræ.

I smagen ruller den elegante frugt middelfyldigt og fløjlsblødt over tungen, før eftersmagen med sit klassisk-fokuserede Pauillac-tannin på elegant vis afslutter denne herlige og lagringsværdige Bordeaux.


Bestil vinen og få leveret til din dør

215,-

855,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château Lynch Moussas
Årgang 2016
Varenr 1358636
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500