Morey Saint Denis 1er Cru Renaissance

Morey Saint Denis 1er Cru Renaissance

2019 er en kæmpe årgang i Bourgogne, som i generelle termer kan sammenlignes lidt alla en kombination mellem de eftertragtede årgange 2005 og 2009. En årgang hvor givende frugt balanceres af en sund struktur, hvorfor vinene i særdeleshed er bygget til den lange bane.

Fra små 0,18 ha på Clos des Ormes og 0,28 ha på Clos Baulet-Premier Cru-markerne frembringer Tortochot mikroskobiske mængder af denne fremragende Morey Saint Denis Premier Cru.

Clos des Ormes er beliggende i den nordlige del af Morey St. Denis et stenkast fra Grand Cru-marken i nabokommunen Mazoyères-Chambertin, mens Clos Baulet ligger lige neden for selve byen Morey St. Denis.

Morey St. Denis-kommunen har noget uforstående slet ikke samme kendisgrad som de nabokommuner, den ligger indeklemt imellem - nemlig Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny. Også derfor er priserne på mange af vinene fra Morey St. Denis heller ikke stukket HELT af… endnu. Billigt er god Bourgogne jo dog aldrig.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Tortochots Morey St. Denis Cuvée Renaissance er en uhyre elegant Morey St. Denis, som på smuk vis formår at kombinere intensitet og elegance, så helhedsindtrykket opnår enorm kompleksitet.

Vinens transparent røde farve efterfølges af elegante, charme-aromaer af jordbær, kirsebær, viol, tørrede krydderier, skovbund og kalk.

Silkeblødt ruller den på svævende vis over tungen, syren læsker - og den faste tanninstruktur vidner også om et godt lagringspotentiale.

En superb Morey St. Denis, som endnu engang beviser, hvor store vine der kan laves her i denne lidt underspillede kommune.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.120,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2019
Varenr 1396936
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500