Châteauneuf-du-Pape, Cuvée Papet

Châteauneuf-du-Pape, Cuvée Papet

Fra tudsegamle vinstokke på markerne Bois Dauphin, La Crau, Montalivet og Pied de Baud kommer denne luksuscuvée af en traditionel og langtlevende Chäteauneuf-du-Pape, som kun fremstilles i særligt gode årgange. Senest i årgang 2016, hvor vinen fik tildelt de sjældne 100 point af den tidligere Wine Advocate-anmelder, Jeb Dunnuck.

En stor del af Grenache-stokkene er plantet helt tilbage i år 1901 og frembringer denne herlige Châteauneuf, hvor fokus er lagt på elegance og balance frem for overdrevent ekstrakt.

Netop derfor har Clos du Mont-Olivets vine det med ikke at blive topanmeldt ved frigivelsen, da det normalt er vine, der kræver tid til at "tage på i vægt". Ofte er det sket, at anmelderne har opgraderet deres rating, når vinen senere er blevet gensmagt. Fx gik årgang 1990 fra 92 til 98 point af Parker, og årgang 2007 samt årgang 2010 gik begge fra (94-96) til 99 point.

Alle druer håndplukkes og er efterfølgende igennem en heftig sortering. Den efterfølgende fermentering sker i cementtanke med delvist afstilkede klaser. De tre druetyper fermenterer sammen for at skabe en naturlig harmoni. Efterfølgende lagrer vinen på ca. 90% gamle foudre af ældre dato og 10% demi-muds. 

Cuvée du Papet er en stor og ærketraditionel Châteauneuf-du-Pape, som er lavet i oldschool stil, så den vel at mærke smager af RIGTIG Châteauneuf-du-Pape.

2019 er en kæmpe årgang i Châteauneuf-du-Pape, hvilket der undertreges i denne monumentale vin, der på mange måder kan minde om den legendariske årgang 2016.

Vinen fremstår med en klar, rubinrød farve og intense, klassiske "Neuf-aromaer" af hindbær, jordbær, lakrids, oliven og sydfranske urter.

I munden smyger den koncentrerede frugt sig blødt over tungen, mens syren på saftig vis skaber den fornødne friskhed.

Slutteligt afslutter den lange finale med sine velintegrerede og strukturerede tannin denne mesterlige Châteauneuf-du-Pape, som her i årgangen præsterer på tårnhøjt niveau. Og en vin, der uden tvivl vil tage på i vægt mange år fremover. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

985,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Clos du Mont-Olivet
Årgang 2019
Varenr 1408036
Drue Grenache, Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500