Pommard Les Fremiers Premier Cru

Pommard Les Fremiers Premier Cru

Pommard Les Fremiers-marken er beliggende syd for byen Pommard og lige op ad kommunen Volnay. Vinene er her generelt blødere i stilen end de mere kendte Pommard-marker nord for byen. 

Monnier laver fra en lille parcel stærkt begrænsede mængder af denne elegante Pommard. 

2019 er en kæmpe årgang i Bourgogne, som i generelle termer kan sammenlignes lidt alla en kombination mellem de eftertragtede årgange 2005 og 2009. En årgang hvor givende frugt balanceres af en sund struktur, hvorfor vinene i særdeleshed er bygget til den lange bane.

Vinen deltog i marts 2021 med årgang 2017 i podcasten Søren Franks Vinkælder, hvor den blev testet i forskellige glas:

Al høst og den efterfølgende selektering foregår med håndkraft. Gæringen sker naturligt og starter med tre dages koldmaceration, og vinen lagres efterfølgende på fransk eg med kun 20% andel af nye fade. 

2019-udgaven af Monniers Pommard, Les Fremiers er et smukt og lagringsværdigt eksemplar, hvor givende frugt balanceres af ungdommelig og solid struktur. 

Vinen åbner med charmerende og kølige aromaer af røde kirsebær, jordbær, skovbund, krydderier og mineralske undertoner, mens den i smagen viser silkeblød og velproportioneret frugt, som på elegant vis smyger sig over tungen, mens de faste tanniner og sprællende syre sikrer et særdeles afbalanceret helhedsindtryk.

En smuk Pommard, som vil udvikle sig positivt i 3-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

189,-

750,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Jean Monnier & Fils
Årgang 2019
Varenr 1409736
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500