Côte Rôtie, La Viallière

Côte Rôtie, La Viallière

År efter år ser vi kvalitetsmæssige forbedringer hos Gerin, der med denne La Vialliere 2019 vel har lavet den bedste udgave til dato.

Gerin er vel i dag stadig at betegne som en "semi-modernist." Men også her går stilen mod "frugtigere" tider, hvor brugen af nyt fad langsomt er blevet reduceret. Derudover er man generelt mere varsom med "pump over" og dermed ekstraktion under fermenteringen, hvilket virkelig klæder vinene.

Kun 1,5 ha ejer Gerin på den lille, eftertragtede La Viallière-mark, som ligger lige over byen Vèrenay og grænser op til Les Grandes Places med en syd/sydøst-vendt eksponering, hvor jordbunden består af en større andel store skiffersten.  

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen er igennem 30 dage lang og temperaturstyret, kølig maceration på stål.

Slutteligt lagres vinen 18 måneder på nye 500 liters demi-mouds, hvor af 60% her i årgang 2019 er nye (tidl. 100% nye fade).

La Vialliere 2019 åbner med en "kødfyldt" og nuanceret næse af modne kirsebær, hindbær, viol, krydderier, oliven, vanilje og en forfriskende underliggende mineralitet.

I munden folder den koncentrerede og charmerende frugt sig flot ud, mens den velsmurte tanninrygrad og sprællende syre ikke alene viser en vin i mesterlig balance, men også vidner om en særdeles lagringsværdig sag.

En yderst kompleks udgave af en Côte Rotie, som simpelthen bør opleves.

Lyt med, når René Langdahl og Jonas Landin smager årgang 2018 af vinen i Vin for begynderes afsnit om det nordlige Rhône her:


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.115,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2019
Varenr 1419736
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500