Condrieu, La Loye

Condrieu, La Loye

Condrieu er en lille hvidvinskommune i det nordlige Rhône, der til trods for sin mindre størrelse og lave produktion har ry for at frembringe nogle af de mest berømte hvidvine her i Rhône-dalen.

La Loye kommer fra ca. 35 år gamle vinstokke på de granitholdige jorde i Condrieu, som ligger et par kilometer syd for Côte-Rôtie-byen, Ampuis. 

Ligesom det er tilfældet med Gerins andre vine, ønsker man her at udtrykke det unikke terroir, som det nordlige Rhône kan byde på. Gerins udgave af en Condrieu er derfor ikke en kvapset "vingummibamse" af en Viognier, men derimod en terroirtro, koncentreret og elegant hvidvin.

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen er igennem en temperaturstyret maceration - først på stål og efterfølgende på brugte fade. Slutteligt lagres vinen 12 måneder på 2-4 år gamle franske fade. 

La Loye er en ærkeklassisk Condrieu, hvor Gerin virkelig har formået at tæmme den til tider lidt gumpetunge Viognier-drue og lavet en skarpt fokuseret Condrieu med en udtalt mineralitet.

Vinen står med en strågul farve og ekspressive aromaer med hvide ferskner, pære, abrikos, hvide blomster, ingefær, røg og en stenet mineralitet. I smagen viser den fedmefyldt, dyb og cremet frugt, som går hånd i hånd med en læskende syre, mens den i den lange eftersmag viser forfriskende mineralitet. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

710,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2020
Varenr 1420036
Drue Viognier
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500