Santenay 1'er Cru Rouge Clos Rousseau

Santenay 1'er Cru Rouge Clos Rousseau

Sorines Santenay Clos Rousseau er en charmerende og elegant rød Bourgogne, som giver god valuta for "Bourgogne-skillingen."

I forhold til den mere stringente årgang 2019 får du her i årgang 2020 en fyldigere, frugt-drevet og mere drikkevenlig stil.

Bag vinen står familien Sorine. Nærmere betegnet er det i dag Christian Sorine og hans kone, Emma, der står bag driften af dette mindre domæne, der især de seneste år har frembragt smukke og saftige Bourgogne-vine, som bl.a. har markeret sig i det franske vinmagasin Les Guide Hachette.

I Bourgogne-perspektiv en forholdsvis ny producent, men dog fra en gammel vin-familie. Familien hører nemlig til en af de ældste i Santenay, men som først i nyere tid er begyndt at markedsføre vinene i egne flasker.

Denne 1. Cru kommer fra Clos Rousseau-marken i den sydlige del af Santenay og grænser op til 1. Cru'en af samme navn i Maranges. Om end den staves anderledes i nabokommunen. (Clos Roussots).
Jordbunden indeholder en større andel jernholdigt, rød ler, som frembringer en lidt fyldigere Bourgogne-stil.

Vinene, som alle er dyrket efter økologiske principper (dog ikke certificeret), er kendetegnet ved en sprød og særdeles elegant Bourgogne-stil.

Sorine ønsker nemlig at producere terroir-tro og ærlige Bourgogne-vine. Derfor sker dyrkningen også efter naturlige principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Al høst foregår ved håndkraft, mens druerne både selekteres i marken og ved ankomsten til vineriet. I kælderen bliver svovl kun tilsat i yderst begrænsede mængder, mens lagringen kun sker med en begrænset mængde nye fade.

Sorines Santenay Clos Rousseau 2020 står med en transparent rød farve og charmerende, intense aromaer af modne jordbær, kirsebær, blåbær, viol, skovbund, lakrids og et diskret chokoladetouch.

I munden smyger frugten sig middelfyldigt og blødt over tungen, mens den mundvandsdrivende syre skaber friskhed, før finalen med sine bløde tanniner afslutter denne charmerende og saftige Santenay med ynde.

En smuk Bourgogne-vin, som bør gemmes 3-10 år fra høståret og nydes (af den store Bourgogne-bowle) til lyst kød eller retter med svampe.


Bestil vinen og få leveret til din dør

625,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Sorine
Årgang 2020
Varenr 1438136
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500