Côtes du Rhône, Mon Coeur

Côtes du Rhône, Mon Coeur

En stadig større andel af egne druer benyttes i dag i Chaves udvalg af Selection-vinene, hvor mesteren Jean-Louis Chave nøje udvælger druematerialet til vinene fra unikke terroirs i Rhône-dalen. Ja, faktisk er andelen af "egne marker" i blandingen af disse i dag så betydelig, at det snart ikke giver mening at kalde dem negotiant-vine mere.

Druematerialet til Mon Coeur tæller Syrah fra højt og relativt nordligt beliggende marker i Vinsobres kombineret med Grenache fra Cairanne og den nordlige del af Rasteau, som bidrager med en mere overbærende form af Grenache.

'Mon Coeur' (mit hjerte) er derfor ikke en hvilken som helst Côtes du Rhône-vin, hvorfor den år efter år da også har fået smukke anmeldelser med på vejen:

TESTVINDER | Børsen (2010)
'En vin ud over det sædvanlige, især når prisen tages i betragtning'

TESTVINDER | Ekstra Bladet (2012)
'Chave er kongen i Rhone ... et særdeles godt køb'

★★★★★ | Ekstra Bladet (2014)
'En yderst flot rhone vin med saftighed og masser af bærsmag. Et kup til prisen'

92 POINT | Jeb Dunnuck (2017)
'En perle af en Côtes du Rhône'

★★★★★ | SmagPåVin (2018)
'Man kan ikke forlange ret meget mere af en god Côtes du Rhône'

91 POINT | WinewherEver (2019)
'Saftig, blød, elegante tanniner og en syre i flot balance'

★★★★★ | Gastro (2019)
'Jean-Louis Chave kræver næppe nogen nærmere introduktion. Her får man et væsentligt mere prisvenligt indblik i hans sans for kvalitet.​ Det er en særdeles flot vin. Meget fair pris'

★★★★★ | Feinschmeckeren (2019)

'Mon Coeur' er en saftig Côtes du Rhône, som både har charme og struktur til nogle års lagring - og som år efter år bare overleverer til prisen.

Vinen står mørkrød i farven med nuancerede og givende aromaer af blåbær, mørke kirsebær, krydderier, lakrids og en underliggende mineralitet.

I smagen viser den lagfyldt, blød og charmerende frugt med en lang eftersmag, hvor man fornemmer en underliggende mineralitet, saftig syre og velsmurt tannin.

En superb Rhône-vin i en saftig og tilnærmelig årgang, som år efter år demonstrerer Chaves evner til også at lave imponerende vine til prisen!


Bestil vinen og få leveret til din dør

389,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent J.-L. Chave Selection
Årgang 2020
Varenr 1445236
Drue Grenache, Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500