Châteauneuf-du-Pape, Chaupin

Châteauneuf-du-Pape, Chaupin

Janasse, Chaupin er en lidt atypisk Châteauneuf-du-Pape ment på den måde, at den udelukkende er frembragt fra ekstremt gamle Grenache-vinstokke plantet på sandrige jorder i den nordlige og mest kølige del af Châteauneuf-du-Pape på Chaupin lieu-dit. Derudover en lille andel af Grenache fra "La Crau" og "La Janasse".

Her produceres der afhængigt af årgangen 12.000-16.000 flasker fra ca. 7 ha vinmarker, hvor de ældste vinstokke er plantet helt tilbage i 1912!

Årgang 2020 er en kæmpe årgang fra Janasse, hvilket virkelig understreges i denne imponerende udgave af Chaupin, som både viser ynde og rummer koncentration og struktur til et langt liv.

Stilen mod mere traditionelle tider hos Janasse startede med årgang 2015, hvor familien Sabon begyndte at inkludere en større del af klaserne i gæringen og forlængede macerationstiden fra 22 til 26 dage. Derudover lagres 2/3 af vinen på store foudres af ældre dato og 1/3 på 600 l fade (demi-muids).

Chaupin 2020 er en fremragende efterfølger til den store årgang 2019. En bragende smuk Châteauneuf-du-Pape, der vil gå over i historien.

Vinen oser på indbydende og intens vis af mørke kirsebær, brombær, røde blomster, garrigue, lakrids, te og underliggende mineralitet.

I smagen har Chaupin både saft, kraft og mineralitet, så den både favner koncentrationen og balancen.

En imponerende og langtlevende Chaupin, som endnu engang præsterer på tårnhøjt niveau. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

975,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2020
Varenr 1464236
Drue Grenache
Alkohol 15,5%
Flaskestørrelse 0,7500