Champagne, Millesime Blanc de Noir Premier Cru

Champagne, Millesime Blanc de Noir Premier Cru

Hostommes Blanc de Noirs 1er Cru Millésieme 2018 er en potent, lagringsdygtig og kompleks champagne, som er lagret minimum 36 måneder på gærresterne (sur lie) og degorgeret 3 måneder, før den bliver sat til salg.

Vinen har en meget lav dosage på kun 4 g/l, hvorfor den fremstår tør og rank. Alle druene til denne Blanc de Noirs kommer fra én årgang - nemlig 2018.

Blanc de Noirs (hvid af de sorte) betyder at champagnen udelukkende er lavet på blå druer; pinot noir og pinot meunier. Man gør dette ved at presse druerne nænsomt og lade mosten løbe fra med det samme. Druerne til denne Blanc de Noirs er 100% Pinot Noir fra Montagene de Reims.  

Her mere end 100 år efter domænets fødsel tæller Hostomme i dag ca. 22 ha, hvoraf en stor andel er fremragende terroirs med Grand Cru-status.

Laurent Hostomme har siden 1993 været ansvarlig for driften af domænet, der siden 2016 desuden har kunnet bryste sig af en HVE-certificering (High Enviromental Value). Certificeringen var et helt naturligt tiltag, da man hos Hostomme altid har praktiseret af frembringe Champagne så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Hostommes Blanc de Noirs er en stor, dyb og kompleks Champagne, der med sine flotte muskler, dybde, mineralitet og ranke fremtoning virkelig viser, hvorfor Blanc de Noirs er noget ganske særligt.
 

Den brilliante, strågule farve med et strejf af pink efterfølges af en fokuseret, potent og elegant næse med citrus, rabarber, sten og mandler.

I smagen fortsættes stilen, hvor den brillierer med koncentration, flot cremet mousse og dybde kombineret med en rank og kompleks fremtoning og tør finale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

765,-

Fakta

Land Frankrig
Område Champagne
Producent Champagne M. Hostomme
Årgang 2018
Varenr 1471936
Drue Pinot Noir
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500