Blason d'Issan, Margaux

Blason d'Issan, Margaux

Blason D'Issan er andenvinen til det berømte Margaux-slot Château D'Issan, som er klassificeret som 3. Cru Classè i den eftertragtede 1855 Bordeaux-klassifikation. 

Siden Emmanuel Cruse overtog driften i 1998, er der sket store ændringer på dette historiske og nærmest ikoniske vinslot. Høstudbyttet er generelt lavere, da man har større fokus på selekteringen, hvor en stadig større andel af druerne fra førstevinen deklassificeres til denne. Deruover benytter man i dag en lidt større andel af Merlot på bekostning af Cabernet Sauvignon - og lagringen sker også på en større andel af nye fade.

De godt 40 ha vinmarker står plantet med gennemsnitligt 35 år gamle vinstokke, hvor af nogle er op til 65 år gamle. Vinen er igennem en temperaturkontrolleret gæring på stål, hvor hver af slottets 37 parceller vinificeres separat. Merlot-andel gennemgår den malolaktiske gæring på brugte egetræsfade, og vinen lagres efterfølgende 18 måneder på fade, hvor 50% i dag er nye. 

James Suckling 93 point
Very pretty and finely formed with currant, cherry and raspberry character. Medium to full body, firm and silky tannins and a long and fresh finish. Fine textured. Lovely second wine for d’Issan.


Bestil vinen og få leveret til din dør

165,-

650,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Blason d'Issan
Årgang 2016
Varenr 1509536
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500