Chablis 1er Cru, Fourchaume

Chablis 1er Cru, Fourchaume

Dette er vinen, der i årgang 2018 blev testvinder i Politiken og modtog de sjældne 6 checkmarks. 

Vinen er et signatureksempel af en Chablis fra denne legendariske Premier Cru-mark beliggende nord for selve Chablis på højre side af Serein-floden. 

De ca. 30 år gamle vinstokke står plantet på de sydøst-vendte bakker på kalkrige jorder med den underliggende Kimmeridgianske marl.

Netop dette terroir, som frembringer den sprøde, mineralske stil, som Chablis er så kendt for - og som virkelig kommer til udtryk i Vrignauds vine.

Som det er tilfældes med alle Vrignauds vine, frembringes vinen med fokus på økologi, det hårde arbejde i marken og så lidt involvering i vinificeringen som muligt.

Dette betyder, at vinen gærer på naturlig vis under kølige, temperaturkontrollerede forhold på stål, hvorefter den gennemgår malolaktisk gæring og lagring ”sur lie” (med gærresterne) på stål.

Derudover er man særdeles påpasselig med tilsætning af svovl, som holdes til et absolut minimum.

Fourchaume 2021 er en sprød og stenet udgave, hvor frugtkoncentration og syrefriskhed forenes om at skabe en klassisk og skarpt fokuseret Chablis.

Vinens strågule farve efterfølges af givende og finesserige aromaer af citrus, hvide ferskner, æbler, pære, hvide blomster, krudt og flint.

I munden viser den kølig og cremet frugt, som går hånd i hånd med en stålsat, syngende syre og en lang, stenet finale.

Et særdeles elegant Chablis, som nemt kan gemmes 10 år fra høståret - og som vil være en fantastisk ledsager til hvide fiskeretter.


Bestil vinen og få leveret til din dør

660,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Joëlle Vrignaud
Årgang 2021
Varenr 1516236
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500