Meursault, Sous La Velle

Meursault, Sous La Velle

Violot-Guillemards Meursault Sous La Velle er at betegne som en "klassisk Meursault".

Sous La Velle-marken er nemlig beliggende i den lavere og mere sent-modnende del af Meursault lige over for Château de Meursault, hvor jordenbunden er mere lerholdig og mindre kalkstenspræget, hvilket typisk frembringer en Meursault med fedmefyldt frugt og et udpræget smør/nøddepræg. 

Bag vinen står i dag fader Christophe og sønnen Théo, hvor sidstnævnte langsomt tager mere og mere over.

Markerne tæller besiddelser i både Saint-Romain, Meursault, Volnay og Pommard, hvor fokus er på det hårde arbejde i marken og en klassisk vinificering.

Markerne dyrkes alle økologisk (under certificering) - og vinificeringen afspejles i et mål om at skabe terroirtro vine. Dvs. så lidt indblanding som muligt, længerevarende maceration og typisk kun brug af en mindre andel nye fade.

Resultatet er finesserige vine med silkeblød frugt og en herlig charme!

Meursault Sous La Velle er en fedmefyldt og koncentreret hvid Bourgogne med både power og struktur. 

Her i den vanskelige årgang 2021, hvor størstedelen af markerne blev ramt af hård forårsfrost med grotesk lave udbytter til følge, har Violot lavet en uhyre elegant udgave af denne ellers voluminøse Meursault. 

Vinens strågule farve efterfølges af intens duft af citrus, hvide blomster, hvid fersken, ristede nødder, smør og mineralitet.

I smagen smyger lag på lag af frugt sig med nærmest olieret tekstur over tungen, mens spændstig, fokuseret syre-rygrad giver struktur og balance.

Seriøs "old-school" Meursault, som smager fantastisk nu, men som sagtens kan gemmes 5-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

935,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Christophe Violot-Guillemard
Årgang 2021
Varenr 1532136
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500