Meursault Vieilles Vignes

Meursault Vieilles Vignes

Fra næsten 100 år gamle vinstokke plantet på Sous la Velle-parcellen tæt ved selve byen Meursault kommer denne fabelagtige Meursault.

Jordbunden består af både ler og kalksten med underliggende grus, der sikrer god dræning og skaber en Meursault med både struktur og finesse.

Bag domænet står i dag bror og søster, Martial & Gaëtane.

I 2008 overtog søskendeparret det primære ansvar fra faderen, Denis Carré, som stadig den dag i dag hjælper til på vingården, der er beliggende i den lille by Meloisey - og som drives efter biodynamiske principper.

Landsbyen er lokaliseret lidt afsides i det såkaldte Hautes Côtes de Beaune nogle km vest for mere kendte byer som Volnay og Pommard. Måske også derfor, at vinhuset stadig går under radaren.

Vinificeringen er ærkeklassisk; spontangæring, kølig og længerevarende maceration og næsten udelukkende lagring på neutrale fade. Hvidvinene lagres typisk på stål, mens rødvinene gærer på beton og lagrer på henholdsvis stål og/eller franske fade. Kun enkelte af vinene lagres på en lille andel nye fade.

Denne fedmefyldte og mineralske Meursault er en smuk demonstration af, hvorfor Bourgogne - og ikke mindst Meursault - er så unikt et område at dyrke Chardonnay i.

Vinens klare strågule farve efterfølges af en elegant og sprød næse med citrus, pære, smør, nødder, blomster og en kalket undertone.

I smagen folder den sig mesterligt ud, hvor storartet frugt med lækker viskositet og livlig syre ikke alene gør vinen fyldig, men også fokuseret og yderst harmonisk.

Drik denne herlige Meursault ved 10-14 grader til svamperetter eller smagfulde fiskeretter.


Bestil vinen og få leveret til din dør

245,-

975,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Denis Carré
Årgang 2020
Varenr 1541036
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500