Monthélie Les Vieilles Vignes – Cuvée Généreuse

Monthélie Les Vieilles Vignes – Cuvée Généreuse

Fra op til 80 år gamle vinstokke kommer denne sprøde Monthélie, hvis kvalitet og elegance bokser langt over flertallet af village-vinene fra den mere berømte nabokommune, Volnay. 

Ludovic er en tidligere politimand, som i mange år har været bosat i Bourgogne og som ville sadle livet om på baggrund af en vininteresse, der er blevet skabt af hans gode bekendtskaber i Bourgogne. At starte som vinbonde i Bourgogne er jo dog nærmest umuligt.  Derfor lejer han sig da også ind på gode terroirs hos gode vinbekendtskaber i Bourgogne. Alle parceller, der i en årrække har været økologisk dyrket.

Vinproduktionen foregår heller ikke i egne kældre, men derimod hos Château des Bligny i Bligny-les-Beaune, hvor han sammen med en mindre gruppe af andre erfarne vinbønder lejer faciliteter. Det tæller eks. også hans ven, Dominique Lafon fra det berømte Comtes Lafon.

Vinene fra Ludovic taler terroirets sprog. Det er rødfrugtede, rene og nærmest 'sarte' vine, hvor man fornemmer, at de er frembragt med en særdeles nænsom hånd. Her er det hårde arbejde i marken det vigtigste. Alle parceller dyrkes økologisk (ikke certificeret) - og så lidt indgriben ifm. vinificeringen som muligt. Spontangæring, typisk med en andel hele klaser, nænsom pump-over ifm. macerationen og næsten udelukkende lagring på brugte fade. 

Ludovic Martins Monthélie står med en transparent rød kulør og oser fra glasset med friske, røde aromaer af tranebær, jordbær, røde kirsebær og skovbund. I munden smyger den mest silkebløde frugt, som man kan forestille sig, på charmerende vis over tungen, mens livlig syre og et diskret tanninsvirp giver kant og fokus. 

Pivfrisk, feminin og hyper-elegant Bourgogne, som bare leverer.


Bestil vinen og få leveret til din dør

699,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Ludovic Martin
Årgang 2022
Varenr 1567836
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500