Barbaresco, Curra

Barbaresco, Curra

Med kun 1,5 ha og en produktion på ca. 2.500 flasker årligt er Currá den mest sjældne af Sottimanos Cru'er.

Currá-marken er et unikt stykke, "stenet" terroir, som typisk frembringer den mest "reserverede" udgave af Sottimanos Barbarescoer. Af denne årsag vælger man også at frigive den et års tid efter de andre. Currá er desuden marken, hvorfra Sottimano i enkelte exceptionelle årgange vælger at producere en særdeles begrænset mængde Barbaresco Riserva.

Årgang 2016 er en kæmpe årgang i Barbaresco og i særdeleshed for Sottimano, som har brilleret med en række syngende rene Barbarescoer, hvor koncentration, elegance og fokus går op i en højere enhed.

Som det er tilfældet med alle Sottimanos vine, dyrkes de efter nærmest hysteriske, økologiske principper med størst mulig respekt for naturen. Sottimano er ikke certificeret økologisk, men gør det som så mange andre "med hjertet" - og ikke for den omtale og det papirarbejde, det medfører. Derfor ingen sprøjtemidler - men hårdt arbejde i marken og kun tilsætning af et minimum af svovl, som i øvrigt kun sker i forbindelse med tapningen på flaske.

Vinificeringen sker med naturlig gæring og lang tids maceration, hvor mosten er i kontakt med drueskallerne igennem hele processen. Efterfølgende lagres vinen på fransk eg fra den legendariske fadproducent, Francois-Frères i Bourgogne, hvor af 10% er af ny afstamning.

Curra 2016 er en særdeles lagringsværdig Barbaresco, som her i årgang 2016 vel kan betegnes som en af allerstørste Barbarescoer.

Vinen fremstår transparent rød i farven med delikate og nuancerede aromaer af kirsebær, tranebær, røde æbler, roser, balsamico og mineralitet.

I smagen er Currá (som altid) præget af en struktureret og præcis rygrad. Læg dertil årgangens givende og rene frugt, skrigende syre og en lang, ungdommelig finale til. Så får du denne nørdede og langtlevende årgang af Currá, som bare præsterer på tårnhøjt niveau.

Curra 2016 er en kæmpe vin, som først vil vise sit sande jeg efter 10-25 års lagring.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.110,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Azienda Agricola Sottimano
Årgang 2016
Varenr 2332636
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500