Soave Classico DOC Roccolo del Durlo

Soave Classico DOC Roccolo del Durlo

Fra op til 140 år gamle vinstokke plantet på Roccolo del Durlo-enkeltmarken, som er en del af Carbonara-Cru'en, kommer denne imponerende hvidvin.

Den særdeles stejle Roccolo del Durlo-mark, hvor vinstokkene står plantet via pergola-opbinding på stenopdelte terasser, er en af de mest berømte vinmarker i hele Soave Classico-zonen og rummer en blanding af vulkansk basalt, jern og Tuf (en porøs bjergart, der opstår, når vulkansk aske størkner).

Dette kommer virkelig til udtryk i denne vilde og udtalt mineralske hvidvin, som i 2022 fik 3 GLAS i Gambero Rosso for årgang 2019 og 92 POINT i Vinous for årgang 2020, hvor sidstnævnte desuden fik følgende bemærkning med på vejen:

"There is simply so much character packed into this zesty Soave."

Bag Le Battistelle står Gelmino og Christina Dal Bosco, der siden 2002 har drevet deres små 9 ha fra de stejle, ”vulkanske” bakker omkring Brognoligo. Indtil da havde familien solgt druerne videre til det lokale kooperativ. På trods af domænets alder har Le Battistelle som skrevet allerede opnået at modtage de maksimale 3 GLAS i Gambero Rosso og få rosende ord med på vejen fra Vinous.

Le Battistelle favoriserer den lokale Garganega-drue. For selvom lovgivningen siger minimum 70% Garganega med mulighed for at supplere med op til 30% Trebbiano, Chardonnay og/eller Pinot Blanc, benytter Gelmino og Christina altid 100% Garganega. Dette kombineret med det enestående terroir frembringes der en mere fokuseret og mineralsk udgave af en Soave end det, man typisk oplever fra regionen.

Al høst på de stejle marker er foretaget ved håndkraft, hvorefter druerne nænsomt selekteres. Herefter afstikles de og gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål. Vinen gennemgår ikke malolaktisk fermentering, men forbliver på stål med gærresterne i 6-8 måneder, hvorefter den tappes.

Roccolo del Durlo står med en strågul farve og intense, flintede aromaer af fersken, pære, hvide blomster, krudt og en nærmest kalket undertone.

I smagen folder den sig nærmest ud som en stor en blanding af hvid Etna og hvid Bourgogne, hvor den givende og alligevel slanke frugt på smukkeste vis forenes med en sprællende syre og en imponerende lang og stenet finale.

Dette er en mesterlig Soave, som fortjener fokus - og som vil være en "ond" deltager i en blindsmagning! 


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

449,-

Fakta

Land Italien
Område Soave
Producent Az. Agr. Le Battistelle
Årgang 2022
Varenr 2364136
Drue Garganega
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500