Croceferro Etna Rosso DOC

Croceferro Etna Rosso DOC

Croceferro Etna Rosso er en lys og svævende elegant rødvin, der kan minde om en Pinot Noirs møde med en traditionel Nebbiolo.

Og som du kan se, er de 92 point fra Robert Parker WA ikke helt tilfældige - i hvert fald ikke, hvis vi kaster et blik på anmeldelserne af de tidligere årgange:

92 POINT | Houlbergs Vinblog (2019)
'Det er rå-lækkert og en etnawine, som absolut omgående vinder mit hjerte'

★★★★★ | Jyllands-Posten (2019)
'Ganske feminin, smagen er næsten helt pinotsk med en underspillet saftig, syredrevet struktur og mildt nappende tannin.'

92 POINT | Robert Parker WA (2018)
'Almost Nebbiolo-like quality. A terrific new discovery'

Vinen kommer fra højtbeliggende marker på Piano Filici-parcellen på nordøst-siden af Etna, hvor jordbunden består af både vulkansk sand og røde pimpsten. Et terroir med en helt særlig biodiversitet, der kan skabe unikke vine med udtalt mineralitet.

Bag Generazione Alessandros Etna-vine står et tæt-forbundet fætter/kusine-slægtskab, hvis familie har en mere end 100 år lang vindyrknings-historie bag sig. Dette dog på den nordvestlige del af Sicilien - ikke langt fra Palermo - under navnet Alessandro Camporeale.

Siden 2015, hvor familien opkøbte ca. 10 ha højtbeliggende parceller ved Etna, har de her dyrket disse særlige marker, som nu virkelig begynder at vise resultater.

Fokus er på det hårde arbejde i marken, hvor alt dyrkes efter økologiske principper (ikke certificeret). Al høst er foretaget med håndkraft i de tidlige morgentimer, hvorefter druerne nænsomt er selekteret.

Druerne afstilkes, presses nænsomt og gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål i 12 dage, mens der udføres en daglig ”punch-down” af skallerne. Vinen lagres herefter på henholdsvis 70% franske tonneaux og 30% stål i 12 måneder og slutteligt 6 måneder på flaske.

Croceferro står med en lys, transparent kulør og indsmigrende ”røde” aromaer af kirsebær, tranebær, hindbær, krydderier og underliggende mineralitet.

I munden svæver den sarte frugt med delikat lethed over tungen, mens den sitrende syre skaber en uimodståelig friskhed - og tanninerne viser en diskret kant.

Finalen er lang og fuldender på fokuseret vis denne feminine og uhyre elegante rødvin, som smager fantastisk nu, men som sagtens kan henlægges.


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

445,-

Fakta

Land Italien
Område Sicilien
Producent Generazione Alessandro
Årgang 2020
Varenr 2364836
Drue Nerello Mascalese
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500