Brunello di Montalcino, La Mannella

Brunello di Montalcino, La Mannella

Brunello La Mannella er en traditionelt fremstillet Brunello frembragt fra ældre vinstokke på den attraktive, kølige nordside af Montalcino tæt ved Montesoli, hvor jordbunden består af en stor andel kalksten og sand. 

2018 var en udfordrende årgang for de fleste, da årgangen bød på kølige nætter og regn op mod høsten. Når det er sagt, slap Cortonesi aldeles fremragende fra disse udfordringer, fordi han tog chanecn og lod druerne blive længere tid på stokkene, for at opnår den perfekte modenhed, mens andre ikke havde modet og høstede umodne druer. Hurra for Cortonesi. 

Al høst og den efterfølgende selektering sker ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under kølige, temperaturkontrollerede forhold på en kombination af stål og gamle slavonske fade.

Efterfølgende lagres vinen på store, gamle slavonske fade i 36 måneder.

La Mannella, Brunello er her i årgang 2018 en elegant og spændstig Brunello. Ikke så givende som 2016, ikke sustik som 2017, men helt sin egen og minder mere om årgangene fra 1990'erne.

Vinen står med transparent rød farve og osende, nuancerede aromaer af røde hindbær, kirsebær, lakrids, røde blommer, krydderier og underliggende mineralitet. 

Smagen følger mesterligt op, hvor lagfyldt, blød og saftig rød frugt får hånd i hånd med en stenet mineralitet, sprød syre og en uhyre lang og spændstig eftersmag. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

759,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Cortonesi
Årgang 2018
Varenr 2368136
Drue Sangiovese
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500