Vignazza Etna Rosato

Vignazza Etna Rosato

Vignazza Etna Rosato er en dybt seriøs og madvenlig rosé, der med sin mineralske finesse og udtalte syrerygrad er usammenlignelig med flertallet i sin genre. 

Vinen kommer fra Palmellata-parcellen på nordøst-siden af Etna, som er beliggende i 640 meters højde. Her står vinstokkene plantet på en jordbund med vulkansk sand og røde pimpsten. Et terroir med en helt særlig biodiversitet, der kan skabe unikke vine med finesse og udtalt mineralitet.

Bag Generazione Alessandros Etna-vine står et tæt-forbundet fætter/kusine-slægtskab, hvis familie har en mere end 100 år lang vindyrknings-historie bag sig. Dette dog på den nordvestlige del af Sicilien - ikke langt fra Palermo - under navnet Alessandro Camporeale.

Siden 2015, hvor familien opkøbte ca. 10 ha højtbeliggende parceller ved Etna, har de her dyrket disse særlige marker, som nu virkelig begynder at vise resultater.

Fokus er på det hårde arbejde i marken, hvor alt dyrkes efter økologiske principper. Al høst er foretaget med håndkraft i de tidlige morgentimer, hvorefter druerne nænsomt er selekteret.

Druerne afstilkes, presses nænsomt og koldmacererer i to timer, før den gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål i 20 dage. Slutteligt lagres 80% af mosten 10 måneder med gærresterne på stål, mens 20% af mosten lagres på franske tonneaux.

Vignazza Etna Rosato står med en særdeles lys, lyserød kulør og viser indsmigrende, stenede aromaer af grapefrugt, citrus, hindbær, nødder og våde sten. 

Smagen følger smukt op, hvor smidig, kølig og alligevel lagfyldt frugt balanceres af en livlig syrerygrad og en særdeles lang og fokuseret finale. 

Seriøs rosé, som sagtens kan bruges til lyse kødretter og som desuden samtidig kan lagres.


Bestil vinen og få leveret til din dør

535,-

Fakta

Land Italien
Område Sicilien
Producent Generazione Alessandro
Årgang 2021
Varenr 2380536
Drue Nerello Mascalese
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500