Goliardo Tinto

Goliardo Tinto

6.000 flasker laves der ca. af Goliardo Tinto, som førhen gik under navnet Bastión de Luna.

Vinen er lavet fra de sandede og granitholdige jorde i Rias Baixas fra op til 90 år gamle vinstokke på Caíño kombineret med Espadeiro, Loureiro og en lille andel Sousón.

Forjas del Salnés holder til i Rias Baixas' køligste subregion ”Val Do Salnes”, hvor gennemsnitstemperaturen fra april til oktober ligger omkring de 16 grader - og der årligt falder mere end 1½ meter regn! Området er derfor langtfra det solbrændte landskab, som mange forbinder med Spanien.

Al høst foretages i hånden med en efterfølgende nænsom sortering. Gæringen starter på naturlig vis på en kombination af stål og neutrale egetræsfade, hvorefter den lagrer et år på egetræsfade af henholdsvis 225 - og 500 liter samt en foudre på 1500 liter for Caíños vedkommende.

Goliardo Tinto er en blomstrende smuk og lavalkoholisk nord-spansk rødvin, som bare leverer saftig og elegant vin for skillingen. 

Vinen åbner med charmerende og nuancerede aromaer af røde kirsebær, roser, skovbund, krydderier og mineralitet.

I munden er elegancen i fokus, hvor vinen på fineste vis forener sin fløjlsbløde frugt, legende syre og fint-grynede tanniner med en sprød mineralsk finale.

Lyt også med her, hvor René Langdahl og Jonas Landin smager årgang 2019 af vinen i podcasten Vin For Begynderes Galicien-afsnit:


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

415,-

Fakta

Land Spanien
Område Galicien
Producent Bodegas Forjas Del Salnes
Årgang 2020
Varenr 3138936
Drue Caíño, Espadeiro, Loureiro, Sousón
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500