Leirana, O Pradiño

Leirana, O Pradiño

Ganske få flasker får vi tildelt af Leirana O Pradiño, som er en ultra-nørdet og laser-skarp Albariño frembragt fra en lille parcel af samme navn beliggende lige nord for kystbyen Sanxenxo i Rias Baixas. 

Sølle 750 flasker er der produceret her i årgang 2020 af denne imponerende sag, som tegner sig for første årgang af vinen. En vin, der ærlig talt mest henvender sig til ikke er alt for syreforskrækkede vinnørder. Med mere end 10 g syre per liter er det den af vinene hos Forjas del Salnés, som har det største indhold af syre. Af denne årsag vælger Rodrigo Mendes da også at afrunde den ved hjælpe af gæring og lagring på egetræsfade.

Men ... Forvent dog slet ikke en fadpræget vin. Dette er rasende skarp Albariño, som fortjener fokus fra nyderen. 

Forjas del Salnés holder til i Rias Baixas' køligste subregion ”Val Do Salnes,” hvor gennemsnitstemperaturen fra april til oktober ligger omkring de 16 grader - og der årligt falder mere end 1½ meter regn! Området er derfor langtfra det solbrændte landskab, som mange forbinder med Spanien. Og det kommer virkelig til udtryk i disse terroirtro vine. 

Vinen er spontangæret på 1500 liters neutrale egetræsfade og efterfølgende lagret med gærresterne i 12 måneder på egetræsfade inden tapning.

Rodrigo Mendez på O Pradiño-parcellen.

Leirana, O Pradiño hører med sin skarpe og mineralske stil til den mest fokuserede Albariño-oplevelse, som vi til dato har oplevet. 

Vinen viser intense og skarpe aromaer af citrus, græs, æbler, kalk, nødder og våde sten.

Smagen følger smukt op, hvor skarp syre forenes med finesserig tekstur og lag på lag af ekspressiv frugt, så vinen på en og samme tid fremstår med både friskhed, volume og imponerende præcision, mens den lange, mineralske og nærmest saltede finale fuldender denne "ener" af en afbalanceret spansk hvidvin.

En kæmpe hvidvin, som bør opleves - i den store Bourgogne-bowle - og evt. sammen med den bedste fisk.
(Medmindre du mest er til syreforladte hvidvine.)


Bestil vinen og få leveret til din dør

790,-

Fakta

Land Spanien
Område Galicien
Producent Bodegas Forjas Del Salnes
Årgang 2020
Varenr 3143836
Drue Albariño
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500