Imperial Rioja Gran Reserva

Imperial Rioja Gran Reserva

Imperials Gran Reserva er vinen der med årgang 2004 tilbage i 2013 toppede Wine Spectators TOP 100 liste.

Det er da også en særlig vin, som kun laves i begrænset omfang og udelukkende i exceptionelle årgange.

Vinhuset er et af de traditionsrige vinhuse i Rioja, der siden 1920 har produceret langtlevende Rioja-vine fra den vestlige del af Rioja.

Vinene fra Imperial er skabt fra ca. 28 ha vinmarker i Villalba samt marker ved byerne Briones og Torremontalbo. Vi er i Rioja Alta i den vestlige del af Rioja, hvor de ca. 40 år gamle vinstokke står plantet på de jernholdige og kalkstenrige jorde.

Traditionen tro dyrkes vinmarkerne efter traditionelle principper med den ypperste kvalitet for øje. Al høst foregår med håndkraft. Druerne selekteres i marken, hvorefter de transporteres nænsomt til vineriet i 20 kg kurve. Herefter køles druerne ned til 10 grader i 24 timer for at udtrække mere elegante aromaer, for efterfølgende at blive selekteret endnu engang.

Klaserne afstilkes og flyttes via tyngdekraften til temperaturkontrollerede, store, gamle, franske fade, hvor den alkoholiske gæring finder sted. Efterfølgende lagres vinen på en kombination af franske og amerikanske fade i to år og efterfølgende minimum tre år på flaske før frigivelsen.

Imperial Gran Reserva fra den eminente årgang 2016 er et brag af en vin, som har et særdeles langt liv foran sig.

2016 var en længere sæson end normalt, fordi regnen lod vente på sig og først meldte sig i september, hvor den gav druerne det sidste puf mod en super modning. 

Vinen åbner med højintense og klassiske Rioja-aromaer af modne kirsebær, hindbær, kaffe, cigar, lakrids, viol, tobak og vanilje, før den i smagen følger storartet op med ungdommelig og lag-på-lag af frugt, sprællende syre, fint-grynet og struktureret tannin og en særdeles lang og afbalanceret finale, som på flotteste vis afslutter denne langtlevende og komplekse Rioja.

En signaturvin af en Rioja Gran Reserva, som først bør nydes 5-20 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

775,-

Fakta

Land Spanien
Område Rioja
Producent Imperial
Årgang 2016
Varenr 3145236
Drue Tempranillo, Graciano, Mazuelo
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500