Contino Rioja Garnacha

Contino Rioja Garnacha

Sexet, saftig og elegant Garnacha – intet mindre.

Grenache (som druen også hedder i Frankrig, hvor den især er kendt fra Châteauneuf-du-Pape) har ry for at dele vandene. Dette ofte grundet druens egenskaber som en tanninfattig drue, der risikerer at blive for alkoholtung, hvilket der let kan komme til udtryk i de varme årgange i den sydlige Rhône-dal (og Châteauneuf-du-Pape), såfremt man ikke passer på!

Hos Contino passer man på – denne udgave af Garnacha er nemlig i en helt anden boldgade. For lige så tung, at Garnache til tider kan være, lige så let-løbende, charmerende og saftig kan den være, når man behandler den herefter - og den vel at mærke kommer fra et godt terroir, som her.

Al høst er foregået med håndkraft, hvorefter der er foretaget en dobbeltselektering – både i marken og sidenhed ved ankomsten til vineriet. Macerationen starter med en koldmaceration på store, gamle, franske fade, hvorefter at den 10 dage lange gæring er startet spontant. Efter gæringen har vinen lagt på gærresterne i en periode, hvorefter den lagres på større, brugte, franske fade i 14 måneder.

Contino Garnacha står med en transparent rød farve og intense, kølige aromaer af jordbær, røde hindbær, røde kirsebær, umodne blommer og rosenblade.

I munden følger den smukt op, hvor den kølige og middelkoncentrerede frugt smyger sig fløjlsblødt og med svævende lethed over tungen.

Syren charmer på legende vis mundvandet frem, mens den velsmurte tannin giver den fornødne kant.

Slutteligt understreger finalen på ren og elegant vis denne fremragende Garnacha, som virkelig charmer sig ind hos flertallet.


Bestil vinen og få leveret til din dør

125,-

499,-

Fakta

Land Spanien
Område Rioja
Producent Viñedos del Contino
Årgang 2020
Varenr 3162136
Drue Garnacha
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500