Yavallo

Yavallo

Ca. 1.000 flasker produceres der årligt af denne sjældne og karakterfyldte vin, der på trods af den uhyre lave alkoholprocent er at betegne som Alvar de Dioss røde topvin.

Vinen kommer fra en højtbeliggende, østvendt mikroparcel på 0,2 ha, hvor 90-100 år gamle vinstokke af forskellige sorter står plantet på sand med stort indhold af rødt, jernholdigt skifer.

I sig selv er det imponerende, at man i sin tid har formået at plante sådan et virvar af forskellige druesorter som bl.a. Bastardo (Trousseau), Rufete, Juan Garcia, Mencia og Trincadeira Preta på en så lille parcel, som Alvar kan fremtrylle sådan en vin fra.

Han er dog heller ikke hvem som helst.

For Alvar de Dios har efterhånden fået stjernestatus for at frembringe sine yndefulde vine, der forekommer totalt atypiske for området.

For fans af de sorte powervine er Alvar de Dios en slags enfant terrible.

For tilhængere af de mere elegante vine og for områdets vin-forandring nærmer han sig heltestatus. Som kældermester hos Bodegas Marañones i Sierra do Gredos og ven af områdets andre ”rebeller” Fernando Garcia (Marañones ) og Dani Landi (Comando G) har de tre dog nærmest formet en trekløver for forandringen af vine i Arribes, Sierra do Gredos og Toro.

Markerne dyrkes efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Al høst foretages ved håndkraft - denne høstet på en enkelt dag, hvorefter vinen gennemgår gæringen spontant og med hele klaser på neutrale fade.

Aciano har gennemgået en ca. 40 dages lang og blid maceration, før vinen slutteligt lagrer 12 måneder på store neutrale egestræsfade og efterfølgende 7 måneder på amphora, før vinen tappes.

Svovl bliver kun tilsat i mængder, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen” - og udelukkende ved selve tapningen.

Yavallo er en helt særlig og uhyre elegant spansk rødvin, der er umulig at sammenligne med andet.

Vinen står med en transparent rød farve og friske, intense og røde, blomstrede aromaer af røde kirsebær, jordbær, tranebær, roser, appelsin, balsamico og underliggende mineralitet.

Smagen følger på samme friske måde smukt op, hvor dansende elegant frugt smyger sig smidigt over tungen, mens sprællende syre i den lange elegante og fint fokuserede finish fremtryller stor lyst til endnu et glas.

Imponerende vin, der på en måde er både finurlig og uhyre letdrikkelig, men som samtidig klinger voldsomt ud på nørdefaktoren - og derfor er alt andet end banal. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

730,-

Fakta

Land Spanien
Område Arribes del Duero
Producent Alvar de Dios
Årgang 2020
Varenr 3163736
Drue Bastardo, Rufete, Doña Blanca
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500