Amaya, Magnum

Amaya, Magnum

Sølle 2.000-3.000 flasker laves der afhængigt af årgangen af denne specialvin, der er frembragt fra tussegamle, præphylloxera vinstokke. Amaya laves udelukkende i ekstraordinære årgange og kommer fra særligt udvalgte og højtbeliggende vinmarker i Ribera del Duero med et stort indhold af kalk, sandsten, silt og ler. 

Vinen er opkaldt efter Florentino Arzuagas datter Amaya Arzuaga, som (udover at være datter af Florentino) er mest berømt for hendes arbejde som modedesigner, hvis kjoler af og til optræder på catwalks i Paris og Milano. Udover at designe kjoler, er det også Amaya som i hver eneste årgang specialdesigner etiketten til denne fabelagtig vin.

Amaya er her i årgang 16 lavet på 95% Tempranillo og 5% Albillo. Alt er selvfølgelig høstet med håndkraft, hvorefter druerne gennemgår en nænsom selektering i både mark og ved ankomst til vineriet. Mosten gæres med hele klaser i 55 hl brugte egetræsfade inden vinen lagrer 19 måneder på nye franske fade. 

Amaya er en sprudlevende, kompleks og storcharmerende Ribera del Duero, som både vil behage den nørdede vindrikker, og dem, der bare vil have et godt glas vin. Vel at mærke et særdeles godt et af slagsen!

Højaromatisk og storcharmerende folder den sig smukt ud i næsen med modne kirsebær, lakrids, kaffe, appelsinskal og sekundære vanilje-fadtoner. I smagen ruller den med dyb og fløjlsblød frugt elegant over tungen med ungdommelig tannin og en særdeles lang eftersmag. 

Et brag af en Ribera del Duero, som bør opleves.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.969,-

Fakta

Land Spanien
Område Ribera del Duero
Producent Bodegas Arzuaga
Årgang 2016
Varenr 3167944
Drue Tempranillo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 1,5000