Camino de los Arrieros

Camino de los Arrieros

At finde så rødfrugtet og elegant rødvin på disse breddegrader, som det er tilfældet med denne delikate udgave fra Alvar de Dios, er mildest talt ikke normalt.

Især her i årgang 2021 hvor vinen viser endnu højere elegance end tilfældet med den anmelderroste årgang 2020, der blandt andet fik følgende ord med på vejen: 

95 POINT | Flaskehalsen
'Smager fabelagtigt - og kunne sagtens koste det dobbelte'

93 POINT | Robert Parker WA
'Renhed, balance, elegance og friskhed'

ANBEFALET | René Langdahl
'Rammer sjælen fuldstændigt i det nye (gamle) Spanien. Genial vin'

93 POINT | Houlbergs Vinblog
'Spændende vin til vildt god pris'

Vinen kommer fra den lille DO ved navn Arribes i den vestlige del af Spanien. Helt derude i ”bushen” ved Douro-floden tæt på grænsen til Portugal, hvor druesammensætningen bærer præg af områdets vildskab.

Her er et virvar af op til 100 år gamle vinstokke af forskellige sorter (bl.a. Bastado, Rufete, Juan Garcia, Mencia og Trincadeira Preta), der står plantet hulter til bulter på en skiferholdige parceller tæt ved Douro-floden - højtbeliggende i op til 900 meters højde. Et såkaldt field-blend.

Alvar de Dios har efterhånden fået stjernestatus for at frembringe sine yndefulde vine, der forekommer totalt atypiske for området.

For fans af de sorte powervine er Alvar de Dios en slags enfant terrible.

For tilhængere af de mere elegante vine og for områdets vin-forandring nærmer han sig heltestatus. Som kældermester hos Bodegas Marañones i Sierra do Gredos og ven af områdets andre ”rebeller” Fernando Garcia (Marañones ) og Dani Landi (Comando G) har de tre dog nærmest formet en trekløver for forandringen af vine i Arribes, Sierra do Gredos og Toro.

Markerne dyrkes efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Al høst foretages ved håndkraft, hvorefter vinen gennemgår gæringen spontant og med hele klaser på neutrale fade.

Man gennemfører kun en blid maceration, før vinen slutteligt lagrer 6 måneder på store neutrale egestræsfade, før vinen tappes.

Svovl bliver kun tilsat i mængder, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen” - og udelukkende ved selve flaskningen.

Camino De Los Arrieros er en delikat og letløbende rødvin, som virkelig formår at balancere ynde og intensitet.

Helt transparent-rød i farven og med nuancerede, delikate aromaer af rabarber, jordbær, sur-sød sauce, the, urter og våde sten folder den sig på nuanceret vis smukt ud, mens den i smagen viser silkeblød frugt på en feminin og letdrikkelig måde.

Alligevel lagfyldt - med stenet intensitet, spændstig tannin og spjættende frisk syre, hvorfor den også præsterer på den intellektuelle måde.

Helt særlig vin, der kan minde om en Pinots møde med en delikat Nebbiolo.


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

420,-

Fakta

Land Spanien
Område Arribes del Duero
Producent Alvar de Dios
Årgang 2021
Varenr 3168836
Drue Trincadeira, Bastardo, Mandon, Mencia, Rufete, Gajo Arroba
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500