Lovamor

Lovamor

Lovamor er det man kalder for en orangevin. Normalt har hvidvin en lys og let gylden farve, men i denne vin er farve nærmere orange. For at opnå denne farve skal most og srueskaller tilbringer lang tid sammen, da man på denne måde udtrækker farve og smag. En anden gavnlig effekt den lange macerationstid har, er den diskrete mængde tanniner, der også udtrækkes. Disse har en antioxidant effekt, hvilket er kærkomment, når man ikke tilsætter svovl i vinen. 

Lovamor er lavet på Abillo druen, som har hjemsted i Ribera del Duero. Druerne produceres biodynamisk som resten af Alfredos vine. 

Efter manuel indhøstning og presse tilbringer drueskaller og most 7 dage sammen, hvorfor den orange farve opstår. Man undgår malolaktisk gøring, for at få så rent og frugtigt et udtryk i vinen. Måden man stablierer vinen på, er gangske naturlig, da vinen naturligt køles ned af den kolde vinter i området. Denne proces sørger for at stabilisere og klare vinen ganske naturligt. Ingen tilsætning af sulfitter/svovl. 

I næsten finder man noter af modne æbler, æbleskrald, honning og nybagt winerbrød. Syren er rank og frisk, mens de meget små tanniner giver vinen en særlig fin struktur.


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

419,-

Fakta

Land Spanien
Område Ribera del Duero
Producent Alfredo Maestro
Årgang 2022
Varenr 3169636
Drue Abillo
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500