Contino Rioja Blanco, San Gregorio

Contino Rioja Blanco, San Gregorio

Hvid Rioja-vin hører bestemt til sjældenhederne, hvilket også må siges med denne Viura-dominerede udgave fra Contino, som bare bør opleves!

Det er nemlig en vin, hvor frugt-koncentration, mineralitet og syre-saftighed går hånd i hånd om at skabe en givende og smuk, spansk hvidvin.

Viura-druerne kommer fra den alluvial-holdige Tabla de Laserna-plot tæt ved Continos vineri, som typisk høstes medio september, mens Garnacha Blanc kommer fra de 40 åriger gamle vinstokke på den kalkrige San Gregorio Encina-plot.

Al høst er foregået med håndkraft, hvorefter der er foretaget en dobbeltselektering – både i marken og sidenhed ved ankomsten til vineriet. Druerne afstilkes og flyttes til ståltanke, hvor de modtager nogle timers kølig skindkontakt. Efterfølgende presses druerne, og mosten gæres på stål i ca. 12 dage. Slutteligt lagrer vinen på 30% beton og 70% på en kombination af nye og 1 år gamle fade af varierende størrelser i 12 måneder.

Vinen står smukt med en strågul farve. I næsen fornemmer man starks de nye fade og den lange lagring, som pakker aromaer af , hvide blomster, gyldne frugter og bagte citroner ind. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

125,-

499,-

Fakta

Land Spanien
Område Rioja
Producent Viñedos del Contino
Årgang 2021
Varenr 3172736
Drue Viura, Garnacha Blanco
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500