Quinta do Vale Meão Vintage Port

Quinta do Vale Meão Vintage Port

Quinta do Vale Meão Vintage Port er her i den fremragende årgang 2016 en charmerende og frugtrig vintage port med et stort henlæggelsespotentiale.

Det sker sjældent, at der deklareres vintage port i flere årgange efter hinanden - men her i den formidable årgang er kvaliteten generelt så tårnhøj, at langt de fleste producenter er hoppet med på vognen.

Al høst foregår ved håndkraft, hvorefter druerne håndsorteres omhyggeligt for at undgå Botrytis-problemer.

Efter at være blevet knust køles druerne ned og bliver regelmæssigt fodtrådt i store granitkar, indtil sukkerindholdet i mosten når det ønskede niveau. (Her i årgang 2016 90 g/l).

Denne proces varer i gennemsnit ca. 3 dage, hvorefter mosten overføres til en kombination af stålfade og brugte fade af kastanjetræ, hvor der tilføres vinsprit, så gæringen standses. Herefter lagres vinen i 12 måneder. 

Quinta do Vale Meão Vintage Port 2016 er af tårnhøj kvalitet med koncentreret frugt og polerede tanniner, som efterlader et super-charmerende helhedsindtryk..

Vinen fremstår mørk-rød i farven med en frugtdomineret, parfumeret og intens næse af solbær, blomster og chokolade. Koncentrationen i smagen er stor, mens den bløde tekstur og saftige syre afbalancerer vinen på flot vis.

En stor vintage port, som reelt først bør drikkes fra 2030 - og som kan holde i nærmest uendelige tider.

Når det så er sagt, er den frugtgivende stil hos Vale Meão typisk også mere drikkevenlige som unge i forhold til andre huses portvine.


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

745,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Vale Meão
Årgang 2016
Varenr 4062336
Drue Tinta Barroca, Tinta Amarela, Tinta Roriz, Touriga Franca
Alkohol 19,5%
Flaskestørrelse 0,7500