Meandro do Vale Meão

Meandro do Vale Meão

Meandro er vinen, der med årgang 2014 vandt Jyllands-Postens portugisiske vintest og fik følgende ord med på vejen:

"Ustyrlig lækker, dyb duft med violer, blåbær, mint og fyrnåle. Frugten er smukt moden og perfekt kalibreret. Styrken ligger i friskheden, som balancerer den fyldige vin på udsøgt vis. Kakao, solbær og røg i den lange salte eftersmag. Et hit til prisen (125 kr. v/6 fl.).
93 point"
- Morten Bundgaard Jyllands Posten

Meandro er opkaldt efter den hestesko-formede Douro-bred, som omringer Vale Meãos kendte vinmark, Meão.

År efter år er Meandro bare en vin, som opnår fantastiske anmeldelser af vinkritikerne - en vin, hvis pris overstiger forventningerne.

Lavet på 50% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 10% Tinta Roriz og 4% andre druesorter frembringes Meandro via spændende, men lidt atypiske vinificeringsprincipper.

Efter den manuelle høst knuses druerne, hvorefter de afkøles og fodtrædes i fire timer i traditionelle granitkar kaldet lagares. Herefter overføres mosten til temperaturkontrollerede ståltanke for den endelige vinificering. Hver druesort vinificeres separat, og efterfølgende lagrer vinen på 2 og 3 år gamle franske egefade i 14 måneder.

Meandro 2012 var en særlig årgang, da man i juni og juli var ramt af hedebølge. En lang, tør og varmsommer resulterede i druere med stor intensitet og en mørk frugtprofil. Resultatet blev en enormt saftig vin, som er langt fra  overekstraheret portugisisk vin, som mange ellers kender.

Meandro fremstår mørk-rød i glasset med charmerende og nuancerede aromaer af viol, mørkerøde bær og kaffe. I munden er den frisk i stilen med sin charmerende frugt, levende syre og spændstige tanniner. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

400,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Vale Meão
Årgang 2020
Varenr 4083036
Drue Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500