Quinta do Pego LBV Special Edition

Quinta do Pego LBV Special Edition

Quinta do Pego har netop frigivet deres special edition af Late Bottled Vintage fra 2018. Her får man kompleksitet, intensistet og typicitet i én og samme vin. I 2018 valgte man nemlig ikke at deklarere en vintage port, selvom kvaliteten var til det. I stedet brugte man materialet til denne vin!

Som kompromis mellem vintage port og fadlagret port sælges Late Bottled Vintage (LBV), som er en vin fra et godt år, der lagres ublandet på fad. I stedet for at blive tappet efter to år, skal man lovmæssigt vente til portvinen er mellem 4-6 år. Denne portvin har været lagret ca. 4½ år, inden den er tappet, og det er en helt speciel LBV af ekstremt høj kvalitet. Det er kun de allerbedste druer, der er brugt til denne vin - og der er hovedsageligt brugt Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão.

Elegant LBV der byder på en smuk og intens rød farve samt delikat blomsterduft med balsamiske noter. Smagen er fuldstændig frisk og sofistikeret med god fylde og struktur. 

Denne portvin kan drikkes nu, hvis man ønsker en ung, koncentreret og meget frugtig smag. Hvis man derimod foretrækker en mere moden og blød portvin, bør man nok vente et par år med at drikke den - og så skal man huske at dekantering er nødvendig for at undgå det naturlige depôt, der opstår fordi vinen er ufiltreret (ligesom Vintage Port). Det er én af grundene til, at man har opnået denne høje kvalitet.


Bestil vinen og få leveret til din dør

55,-

389,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Pégo
Årgang 2018
Varenr 4086736
Drue Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta Cão
Alkohol 20,0%
Flaskestørrelse 0,7500