Spätburgunder, Schlossberg GG

Spätburgunder, Schlossberg GG

Nord for Achkarren bag Weingut Michels ejendom troner Kaiserstuhls Schlossberg-mark op i 350 meters højde - med stigninger op til 60%. Her står vinstokkene plantet på de ufremkommelige, stenede skråninger med underliggende Tephrit (vulkanske aflejringer), hvilket der frembringer elegante vine med udtalt mineralitet.

Vinstokkene skal grave dybt, og høstudbytterne bliver naturligt lave. Men som resultat belønnes man med disse terroirtro og finesserige vine. Især her hos Weingut Michel, hvor Josef og Cornelia Michel har ansvaret for ejendommen, hvis vine frembringes efter burgundisk inspiration.

Al høst er foregået ved håndkraft i starten af september måned, hvorefter druerne er nænsomt selekteret i både mark og ved ankomsten til vineriet. Vinen gæres på ståltanke og lagrer herefter i 12 måneder på brugte barriques.

Weingut Michels røde topvin er en fabelagtig elegantier af en terroirtro enkeltmarksvin fra det fantastiske terroir på Schlossberg GG’en. Det er en kæmpe vin, der kan hamle op med de helt store Bourgogne-vine.

Indsmigrende og intenst folder aromaerne sig smukt ud med røde hindbær, jordbær, tranebær, viol, skovbund, røgelse og flintesten.

I munden er frugten fyldig og alligevel svævende elegant, mens den stålsatte, ungdommelige syre, velsmurte tannin og sprøde mineralitet balancerer denne mesterlige Spätburgunder med ynde.

Dette er seriøs Spätburgunder fra øverste hylde, som bør nydes 3-10 år fra høståret af den store Bourgogne-bowle!


Bestil vinen og få leveret til din dør

875,-

Fakta

Land Tyskland
Område Baden
Producent Weingut Michel
Årgang 2020
Varenr 4254736
Drue Spätburgunder
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500