Röttgen, Riesling Trocken

Röttgen, Riesling Trocken

Röttgen er med sin vanvittige skiferbelagte hældninger en af Mosel - hvis ikke Tysklands - mest spektakulære vinmarker. Her ejer Daniel Fries en mindre parcel på den mest eftertragtede del, hvor nogle af markens ældste vinstokke står plantet. Der, hvor man som vinbonde ikke må lide af højdeskræk. 

Daniel Fries laver vine på sin egen kompromisløse og terroirtro måde med fokus på det benhårde arbejde i marken (her EKSTRA hårdt), respekt for naturen og en særdeles traditionel tilgang til vinificeringen, hvor vinene fx spontangæres og for størstedelens vedkommende lagres på stål eller neutrale træfade. Denne en kombination af 50% stål og 50% store, gamle træfade. Inspirationen kommer fra både Bourgogne, Oregon og Baden, hvor Daniel på trods af sin stadig beskedne fødselsdato allerede har høstet erfaring.

Daniel er endnu et eksempel på en ung generation, som overtager forældrenes vingård for derefter at sætte et betydeligt aftryk på vinens kvalitet.

Dette blev også bemærket, da det respekterede tyske vinmagasin Vinum tildelte Daniel Fries titlen som årets højdespringer (Aufsteiger des jahres) i 2021 blandt mere end 1.000 andre vinbønder. 2021 var desuden første årgang, hvor Daniel havde ansvaret for gården, hvilket ikke just gør anmærkningen mindre bemærkelsesværdig

.

Daniel Fries’ Riesling fra Röttgen er en kæmpe af en tør Riesling, der med sin solide rygrad og lagfyldte frugt går en stor fremtid i møde.

Vinen oser intenst af pære, fersken, liljer, gule æbler, citrus og våde sten, mens den i smagen følger mesterligt op med tætpakket frugt, solid syrerygrad og en uhyre lang, mineralsk og nærmest saltet finale.

En stor Riesling fra et helt unikt terroir med et solidt lagringspotentiale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

165,-

655,-

Fakta

Land Tyskland
Område Mosel
Producent Weingut Fries
Årgang 2021
Varenr 4260736
Drue Riesling
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500