Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken, Magnus

Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Trocken, Magnus

Fra Jakob Schneiders ældste vinstokke på Nahes mest berømte vinmark med et stort indhold af vulkansk sten og grå skifer produceres der et lille parti af dette flagskib af en kæmpe Riesling - elegant, koncentreret og nærmest flintet.

Det er vinen, der i årgang 2019 udmærkede sig med ★★★★★★ i Jyllands-Postens store test af Grosses Gewächs-vine. Vel at mærke uden at være klassificeret som en Grosses Gewächs (fordi Jakob Schneider ikke er medlem af VDP), hvilket siger noget om denne fortræffelige Riesling.

Nu præsenteret i årgang 2022. En Riesling, som endnu engang sætter en tyk streg under Jakob Schneiders udmærkelse som "årets højdespringer" i Gault Millaut for nogle år tilbage.

For først indenfor de seneste år er de mere kendte internationale anmeldere som The Wine Advocate og Vinous begyndt at få øjnene op for dette unge talent med de gode markbesiddelser.

Og netop derfor er priserne i forhold til Nahes mere kendte producenter - som fx Dônnhoff - stadig ikke stukket helt af. 


Schneiders gamle vinstokke på den øverste del af Hermannshöhle.

Hermannshöhle Magnus har en lys strågul farve med en stenet, fokuseret og citrusdomineret næse med grape, gule æbler, hvid fersken og våde sten.

I smagen er den koncentreret, fedmefyldt, struktureret og samtidig så piv-ren, syre-pirrende og præcis, at helhedsoplevelsen bliver imponerende skarp.

Dertil en lang saltet og læskende finale, som på flotteste vis afslutter en monumental Riesling-oplevelse med et langt liv foran sig.


Bestil vinen og få leveret til din dør

135,-

529,-

Fakta

Land Tyskland
Område Nahe
Producent Weingut Jakob Schneider
Årgang 2022
Varenr 4262036
Drue Riesling
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500