Pinot Noir, Reserve

Pinot Noir, Reserve

Bründlmayers Pinot Noir, Reserve er vinhusets top-Pinot, der her i årgang 2019 er en enkeltmarks-Pinot fra de bedste parceller på Käferberg.

Vinen er uden tvivl en af Østrigs allerstørste Pinot Noir-vine. Årgang 2016 blev af Robert Parker's WA The Wine Advocate scoret som den bedst anmeldte østrigske Pinot Noir til dato.

Dechantmarken er eksponeret mod sydøst og indeholder en kalkrig jordbund med grusholdigt ler, mens Käferberg-marken ligger lige vest for Dechant i ca. 300 meters højde med en jordbund bestående af et toplag med sand med underliggende ler rig på silt. 

Al høst foregår selvfølgelig ved håndkraft. Efterfølgende sorteres druerne først i marken og siden ved ankomsten til vineriet.

Gæring og maceration foregår over en periode på 2 uger, hvorefter vinen lagerer 12-18 måneder på 300 liters fade af østrigsk eg, hvoraf en del er nye og resten er brugt en gang.

Den endelige blanding laves umiddelbart før aftapningen på flaske.

Bründlmayers Pinot Noir, Reserve er generelt en af Østrigs allerstørste rødvine, hvilket virkelig demonstreres i denne superbe og lagringsværdige udgave.

Vinen står med en transparent rød kulør og løftede, elegante aromaer af jordbær, røde kirsebær, tranebær, roser og en underliggende, sprød mineralitet, mens frugten i smagen på silkeblød vis svæver elegant over tungen.

Syren får med imponerende præcision mundvandet til at drive, mens eftersmagen med længde og skarp mineralitet på smuk vis afslutter denne sprøde, feminine og mesterligt afbalancerede Pinot Noir.


Bestil vinen og få leveret til din dør

700,-

Fakta

Land Østrig
Område Kamptal
Producent Weingut Bründlmayer
Årgang 2019
Varenr 4419436
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500