Riesling, Ried Silberbichl 1ötw

Riesling, Ried Silberbichl 1ötw

Det grå mica-skifer, der glimter i aftensolen har givet det unikke terroir på ”Silberbichl” sit navn. Groft oversat: ”sølvbakken”.

Et terroir, der står plantet med ca. 35 år gamle vinstokke, som danner grundlaget for denne kæmpe af en Erste Lage.

Ud over skiferet består jordbunden også af et større indhold af Løss og grus i forhold til Steinbühel. En mere fertil jordbund, hvorfor de gamle vinstokke på den nordøst-vendte bakke typisk opnår større modenhed.

Malats vine er generelt ensbetydende med særdeles terroirtro af slagsen, som dyrkes så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indgriben ifm. vinificeringen som muligt.

Også denne hvor al høst er foretaget med håndkraft og druerne nænsomt selekteret. Herefter gærer vinen på naturlig vis på stål for slutteligt at lagre på gamle, neutrale 2500 liters træfade. Heraf 6 måneder på gærresterne.

Silberbichl er en lagfyldt og uhyre præcis østrigsk Riesling med et særdeles godt lagringspotentiale.

Vinens strågule farve efterfølges af indsmigrende, intense aromaer af citrus, hvid melon, gule æbler, hvide blomster og mineralske undertoner.

Strømlinet og ultra-fokuseret smyger frugten sig rent og givende over tungen, inden den sprøde syre i stor stil får mundvandet til at pible.

Finalen er særdeles lang og afslutter på afbalanceret, præcis og ”læskende” vis denne imponerende elegante Riesling-oplevelse.


Bestil vinen og få leveret til din dør

145,-

575,-

Fakta

Land Østrig
Område Kremstal
Producent Weingut Malat
Årgang 2019
Varenr 4419736
Drue Riesling
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500