Niel Bester, Cabernet Sauvignon

Niel Bester, Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon fra Niel Bester er ikke en Cabernet fra Hr. Hvem-som-helst!

Niel er manden bag kæmpe-succesen Plaisir de Merle, men nu har han skabt en serie af vine i eget navn.

Niels kendetegn er evnen til at bevare en enestående elegance i vine med power og stor frugt. Cabernet Sauvingnon’en er en manifestation af det talent, som har gjort Niel til en af de dygtigste kældermestre i Sydafrika.

Det er ikke uden grund, at Niel arbejder med Bordeaux-druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc. Han blev nemlig tidligt i sin karriere taget under vingerne af den daværende direktør for selveste Château Margaux, Paul Pontallier.

Druerne kommer fra to vinmarker, hvor vinstokkende er mellem 6 og 22 år gamle. Placeringen er sydøst på Simonsberg-Mountain, hvor jordbunden er granitholdig og varm - noget, som Cabernet Sauvignon godt kan lide! Ved ankomst til vineriet sorteres druerne grundigt, og druerne afstilkes, så kun druer indgår i maceration og gæring.

Vinen lagrer 18 måneder på nyere franske fade, hvorved vinen både optager noter fra fadet og får modnet tanninerne inden flaskning.

Dyb rubinrød farve og ekspressive noter af solbær, brombær, søde vaniljetoner, krydderier og en flot afsluttende urtet tone.

I smagen udviser vinen en ekstremt behagelig og velafstemt struktur med mærkbare endog polerede tanniner og integreret syre.

Finishen er lang og efterlader en med en delikat smag af vanilje og solbær.


Bestil vinen og få leveret til din dør

419,-

Fakta

Land Sydafrika
Område Paarl
Producent Niel Bester
Årgang 2020
Varenr 5668336
Drue Cabernet Sauvignon
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500