Giant Steps, Sexton Vineyard Chardonnay

Giant Steps, Sexton Vineyard Chardonnay

Sexton Vineyard er beliggende på de stejle skråninger i ”smørhullet” ved Warramata-bakkerne, hvor områdets ikoniske producent, Yarra Yering, også producerer vine fra.

Som det er tilfældet med alle Giant Stepss vine, vinificeres denne enkeltmarks-vin også efter ret traditionelle metoder, hvor markerne er dyrket efter økologiske principper.

Høsten og den nænsomme selektering udelukkende foregår ved håndkraft. Vinen presses med hele klaser og gærer spontant i 500 liters franske "pucheons", hvor man hverken benytter sig af batonage eller malolaktisk gæring. Slutteligt lagrer vinen på franske fade, hvor af 20% er nye.

Sexton Chardonnay er med sin kølige frugt og saftige syre et mønstereksempel på, at man sagtens kan lave elegant og seriøs Chardonnay på den sydlige halvkugle.

Vinen stråler i glasset med intense aromaer af lime, hvid fersken, hvide blomster, nødder, ristet smør og våde sten, mens den i smagen viser dyb og svævende frugt med en så saftig og skarp syreprofil, at vinen står i imponerende balance.

En både finesserig og stålsat Chardonnay, som præsterer på tårnhøjt niveau.


Bestil vinen og få leveret til din dør

510,-

Fakta

Land Australien
Område Yarra Valley
Producent Giant Steps
Årgang 2020
Varenr 6033436
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500