Rochioli Estate Sauvignon Blanc

Rochioli Estate Sauvignon Blanc

Rochioli Sauvignon Blanc 2021 har et solidt fodfæste i Rochiolis originale Sauvignon Blanc-parcel med vinstokke plantet helt tilbage i 1959.

Denne base skaber en vin, som brillerer med charmerende og cremet frugt i kombination med den så Sauvignon Blanc-klassiske, spændstige syrefriskhed. En lille andel af druerne kommer fra en parcel, som blev plantet i slutningen af 1980’erne, hvor man plantede en helt særlig Sauvignon Blanc-klon (376). Denne klon giver druer, hvis syre er en smule mindre og noterne en anelse mere tropiske a la ananas, melon og pære. Kombinationen tager Sauvignon Blanc til næste niveau!

Robert Parker har før udtalt, at vinene fra Rochioli hører til blandt hans personlige favoritter fra Russian River. Og Antonio Galloni hos Vinous har fulgt op og omtalt Rochioli på følgende måde: ”His wines represent the essence of what the Russian River is all about.”

Det er vine, der om nogen taler terroirets sprog her i Russian River. Tågen, skabt af det iskolde vand fra Stillehavet via Petaluma Gap-åbningen, lægger sig de sene eftermiddagstimer som en dyne over vinmarkerne, som først ”brændes” af i løbet af den efterfølgende dag. En stor fordel, hvis man ønsker at frembringe syrefriske og elegante vine.

Årgang 2021 var tør og kort, hvilket førte til tidlig indhøstning. Druematerialet var sundt, men mængderne små. Generelt meget koncentrerede vine med flot struktur.

Rochioli Sauvignon Blanc åbner med intense og indsmigrende aromaer af æbler, citrus, stikkelsbær, grøn ananas, hvide blomster, krudt og flint.

I munden smyger frugten sig fyldigt og blødt over tungen, før den sprøde syre på legende vis får mundvandet til at drive.

Slutteligt afslutter finalen med både længde og imponerende balance denne racetypiske og elegante Sauvignon Blanc, som med lidt større ”tyngde” end en klassisk Sancerre.


Bestil vinen og få leveret til din dør

685,-

Fakta

Land USA
Område Californien
Producent Rochioli Vineyards
Årgang 2021
Varenr 6439036
Drue Sauvignon Blanc
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500