Kelley Fox Durant Vineyard Chardonnay

Kelley Fox Durant Vineyard Chardonnay

Durant Vineyard Chardonnay er en bragende smuk og skarpt fokuseret Chardonnay, hvor den klassiske, dybe Chardonnay-frugt bliver holdt i skak af en så stenet mineralitet og læskende syre, at helhedsindtrykket opleves med imponerende kompleksitet.

Dette er den kun tredje årgang af vinen, som her i årgang 2021 viser sig lidt a la årgang 2019, som forekom langt skarpere, end det var tilfældet med årgang 2018. "Mere Puligny-agtig - og mindre Meursault-agtig," hvis det overhovedet giver mening?

Vinen er da også frembragt fra Dijon-96-kloner (samme klon som i Bourgogne) fra de ca. 30 år gamle vinstokke, som står plantet på fossil-holdige marker i Dundee Hills. Kelley Fox' "Lark Block-parcel" ligger klods op ad den så Bourgogne-kendte Drouhin families Oregon-ejendom. 

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial.

Filosofien taler generelt for tidlig høst og "friske" vine, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og ofte helklasegæring samt lagring på neutrale fade.

Denne Chardonnay er helklase-presset samme dag som høsten, gæret på amphora beton og lagret på neutrale Bourgogne-fade. 

Kelley Fox vil fremhæve stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke hvem de er frembragt af. 

"The wines are not any kind of expression of “me” or trying to make them like my favourite producers’ wines and appellations. They are not coaxed or forced into something the vineyards are not…"
- Kelley Fox

Durant Chardonnay står strågul i farven med intense, flintede aromaer af citrus, hvide blomster, hvide ferskner, nødder, kalk og knuste sten.

I smagen folder den sig nærmest ud som en stor Bourgogne, hvor den givende og alligevel slanke, citrusprægede frugt på smukkeste vis forenes med en laser-skarp syre og en imponerende lang og nærmest røg-saltet finale.

Dette er en mesterlig Chardonnay, som bør drikkes af den store Bourgogne-bowle - og som kan konkurrere med de helt store! 


Bestil vinen og få leveret til din dør

709,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6439436
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500