Kelley Fox Mirabai Pinot Noir

Kelley Fox Mirabai Pinot Noir

Mange (inklusive os selv) har ventet med længsel på den nye årgang af den dansende lette Pinot Noir, Mirabai, som nu endelig er på lager!

Efter at Kelley Fox i 2020 var berørt af omfattende røgskader i forbindelse med skovbrande i det vestlige USA, blev Mirabai 2020 ikke en realitet. Derfor er vi da også glade for, at vi i år har fået lov at købe mere af denne populære vin og dermed ikke kun tilbyde 1 fl. pr. kunde, som det var tilfældet sidst. 

2021-udgaven kommer fra henholdsvis 70% Weber Vineyard og 30% Maresh. 

Maresh - og Weber Vineyard ligger på de historiske røde bakker på Dundee Hills i Willamette Valley, der lægger jord til nogle af USA’s mest elegante vine.

Jordbunden består her af den så ”Oregon-kendte” jordbundstype, Jory. Jory er en rød, veldrænende, vulkansk jord rig på næringsstoffer, ler og jern, der sammen med områdets generelle klima skaber helt unikke betingelser for Pinot Noir.

Kelley Fox har en særdeles ydmyg tilgang til vindyrkningen. Med hendes ekstremt biodynamiske tilgang vil nogle ganske givet kalde hende gal - andre genial.

Filosofien taler for tidlig høst, plukning af druer og flaskning i forhold til den biodynamiske kalender, spontan- og helklasegæring (denne 30% hele klaser) og lagring på brugte fade.

En filosofi, der ifølge hende fremhæver stedet og årgangen, vinene er kommet fra - og dermed ikke, hvem de er frembragt af.

Mirabai 2021 er en klassisk og kølig udgave. Signaturen i Kelley Fox-vinene kunne man fristes til at sige.

En transparent, løftet og syngende elegant Pinot, som man alt for nemt forfalder til at drikke ALT for hurtigt - men som ærlig talt fortjener den dybeste fokus.

Mere behøver vi vist ikke at skrive ...

Lyt også med her, hvor René Langdahl og Jonas Landin smager årgang 2018 af vinen i podcasten Vin For Begyndere:


Bestil vinen og få leveret til din dør

650,-

Fakta

Land USA
Område Oregon
Producent Kelley Fox Wines
Årgang 2021
Varenr 6439636
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500